2011. március 8., kedd

Magánnyomozás


Vasárnap esti rituális tévénézés közben A Discovery World-re bukkantam, ahol épp a Gadget show ment, amit azt hiszem Kütyüparádéként fordítottak magyarra. Az épp aktuális részben két műsorvezető azt a feladatot kapta, hogy csupán az internet és egyéb , mindenki által elérhető kütyük segítségével találjanak rá harmadik társukra. Mindezt egymással versenyt futva. Elég leleményesek voltak, és kevesebb mint 2 nap alatt rájöttek hogy a hapsi Dublinban van.
Egyúttal a dolog másik oldala is megszólított. Mégpedig hogy amit egyszer felteszel a netre, azt többé nem tudod leszedni. Minden adatod nyilvános és elérhető. Nyitott könyv leszel, és ez félelmetes.
Teszek egy próbát, kiszúrok egy embert, és a neten megpróbálok minél több dolgot megtudni róla. Tulajdonképpen magánnyomozásba kezdek. Majd amikor mindent megtaláltam róla, amit csak tudtam, felhívom és elmesélem neki a tapasztalataimat. Titkon remélem, hogy nem járok túl nagy sikerrel, bár a blog szempontjából érdekes lenne, ha minél több infót találnék.
Ezt terveim szerint több részen keresztül folytatom, részletesen beszámolva a folyamatról.
A választásom egy többé-kevésbé közismert emberre esett. Bizonyos időközönként feltűnik tévéműsorokban, magazinokban. Ő Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus. A következő hetekben utána fogok nyomozni, persze szigorúan csak online.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

blog