2010. február 21., vasárnap

Talán az emberből a fájdalom hozza elő a szavakat, vagy csak a megfelelő időpont. Nem tudni. De azt kívánom, inkább kukulnék meg.
Szerintem fel sem fogja a tettek súlyát, a szavak következményeit. Mintha nem is tudná, hogy ezzel fájdalmat okoz. Vagy pont ezt élvezi.
A hazaárulókat büntetik a legsúlyosabban. De még egy hazaárulóban is van szeretet,lojalitás, és lélek ha a családjáról van szó. Nem a szeretteiről, hanem a családjáról. Mert ez a kettő nem ugyanaz, amint erre rájöttem. Hogyha ilyenekre képes egy hazaáruló, akkor egy családáruló mire képes?
A lelki erőszak ezerszer rosszabb mint a testi. A hegek elmúlnak, a forradások begyógyulnak, és új,hamvas bőr nő rájuk. Egy kék folt eltűnik,és eszedbe sem jut többé.
De a lélek lassan felejt, és egy milliméteres heg is lassabban gyógyul, mint egy a testeden. Az emléke pedig újra és újra előjön, akármikor szembekerülsz vele... Nincs rá általános gyógyír, sőt néha semmilyen. Csak az újrakezdés és az idő.
De nem mindig teheted meg, például ha az illető az apád. Nincs apelláta, ha felnőttél a Te kezedben van a sorsod. Nem róhatod rá másra a terhed, a fájdalmad, vagy a felelősséget.
Ha tudja, hogy valami fáj, azzal üt vissza másnap. Ha elmondasz neki valamit, azt keni a hajadba harmadnap. Nem egy idegen, akit eltolhatsz a lelkedtől, hiszen a vér összeköt. Táncolsz vele az esküvődön, meghívod a diplomaosztódra, a ballagásodra, megnézi az unokáit és megismeri a vőlegényed. Karácsonykor mindenkitől csak piát kap, mert senki nem ismeri igazán, és nem örül semminek.
De a szívedtől eltolhatod. Eszedbe juthat az a sok-sok mondat, ami éveken át összegyűlt, és ami valójában annyira fáj. Tudod, hogy gyűlölné ha többre vinnéd mint ő, hiszen ez az egy amire valójában büszke lehet, és várja hogy kudarcot vallj, hogy azután az orrod alá dörgölhesse.
Ha pedig sikeres leszel, csak azt fogod hallani, hogy neki köszönheted.
Pedig tudod, hogy semmi köze nem volt hozzá. Csak annyit tett, hogy számtalanszor megtört, tett és mondott, fájt neked, és a szeretteidnek, miközben bizalmatlanná,bizonytalanná, és ragaszkodóvá tett.
Azután megtanultál szeretni, úgy igazán, majd gyűlölni. Ő pedig csak keserű közönyt fog érezni az élet iránt. Mert a sorstől ürességet kapott. Hideg rációt, ami az életben működik, de csak szart okoz.
Ez Ő. Hány évet kapjon egy családáruló?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

blog